A budapestiek is utazhatnak vidékre

A 2020. május 4-én hozott kormányrendeletben vidéken lazítottak a szabályokon, míg Budapesten és Pest megyében fennmaradt a kijárási korlátozás.

Az operatív törzs továbbra sem tartja indokoltnak, hogy Budapesten és Pest megyében feloldják a kijárási korlátozásokat, azonban egy lényeges részletben eltérés van a korábbi tájékoztatáshoz képest.

2020. május 2-án Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt mondta, hogy csak alapos indokkal hagyhatják el lakóhelyeiket a budapestiek és a Pest megyében élők, így nem fér bele egy nyaraló meglátogatása sem.

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely pontosított az eddigieken és kijelentette: a kijárási korlátozásokról szóló rendelet értelmében

nincs lezárás a főváros és Pest megye, illetve a vidék között.

Így fogalmazott:

“A Budapest és Pest megyére vonatkozó kijárási korlátozásról szóló rendeletben meghatároztuk azokat az eseteket, amikor valaki az ingatlanát elhagyhatja. Ha valaki az ingatlanát elhagyhatja, akkor fővárost és Pest megyét is elhagyhatja.

Mindenki ezen kívül is meglátogathatja vidéken a saját ingatlanát, tehát ilyen értelemben nincsen lezárás a főváros és Pest megye, illetve a vidék között.”

Gulyás Gergely hozzátette: a kormány kérése a budapestiekhez és a Pest megyeiekhez az, hogy a központi régiót elhagyva is tartsák be a védelmi intézkedéseket.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!