60 millió forintból impozáns, új kilátót állítanának a Szent János-hegyre

A régi kilátó népszerű turista célpont volt, hiszen a Szent János-hegy gyönyörű környezete és az ott található fügeültetvény kedvelt a kirándulók körében.

A zalai településen, Tormaföldén, tíz éve, egy a térség több települését is érintő program keretében épült meg a faszerkezetű kilátó a jó infrastruktúrával rendelkező hegyháton. Az akkor fa alapanyagból készült építmény állapota az évek során leromlott, balesetveszélyessé vált, elbontották.

A település vezetése úgy döntött, hogy egy új kilátót építenének a régi helyére, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak és nem csak a kilátó szerepét tölti be, hanem több funkciót kapna.

A tervek szerint a látogatóknak lehetőségük lenne megkóstolni a helyi borokat, megismerni a helyi termékeket, továbbá programoknak is helyet adna a létesítmény.

A tíz méter magas, vasszerkezetű kilátó látványterve már elkészült, a fő kérdés persze az, hogy sikerül-e forrást találniuk a megépítéséhez. A teljes kialakítás becsült költsége 60 millió forint lenne – olvasható Zala megye hírportálján.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!