4 karácsonyi vásár, amely már november 18-tól várja a látogatókat

Az első adventi hétvégén hazánk számos településén fellobbannak az ünnep első lángjai és több helyszínen karácsonyi forgatag teremt különleges hangulatot, de Egerben, Szombathelyen és Budapest két helyszínén már november 18-án nyitnak a karácsonyi vásárok.

Az advent a nyugalom, az elmélkedés, az adakozás és a megnyugvás négy hete. Ez az időszaka a lelki ráhangolódás mellett otthonunk ünnepi ruhába öltöztetését, a karácsonyi menü kigondolását, az ajándékok megvásárlását, a szeretteinkkel eltöltött minőségi időt is magába foglalja, melyeknek kivételes helyszínei a karácsonyi vásárok.

Egerben, Szombathelyen és Budapesten már egy héttel korábban, november 18-tól fényes díszek, ünnepi köntösbe öltözött településrészek, meghitt és szórakoztató programok, alma, fahéj, gesztenye, mézeskalács és forralt bor illat várja a látogatókat.

Budapest két ikonikus karácsonyi vására is megnyitja kapuit pénteken.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár Vörösmarty Classic Xmas néven, egy megújult arculattal várja az adventezőket. A gasztronómiai kiállítók a hagyományos magyar étel- és italkultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó értékeit kínálják, és a kézműves kiállítók is a hagyományőrzés jegyében válogatják össze portékájukat.

Az Európa legszebb karácsonyi vására cím büszke tulajdonosa, az Advent Bazilika rendezvénysorozat a hagyományos formájában várja az ünneplőket a Szent István téren. Idén is ingyenesen látogatható a korcsolyapálya, nem hiányoznak majd a kézműves kiállítók, a kulináris izgalmakat felvonultató árusok, a fényfestés.

Eger

Ünnepi fényárba öltözik a Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és a Vár. Térzene, koncertek, forralt borok végeláthatatlan kínálata, hagyományos adventi ételek és italok, valamint színes programok a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A teljesség igénye nélkül ez az, amit a karácsonyi vásár kínál az adventi időszakban, egészen az újév első hetéig.

Szombathely

Szombathely szívébe költözik a karácsony november 18-án, ahol több mint harminc program várja az ünneplőket december 17-ig. A faházakban a kézműves termékektől a gasztronómiai élvezetekig mindent megtalálnak azok, akik ellátogatnak a karácsonyi forgatagba, amely már turisztikai látványossága is a megyeszékhelynek.

További programok a hétvégére:

Tepertő és Pörc Fesztivál Berekfürdő
Márton-napi Sokadalom és Birsünnep Tiszasüly
Fehértavi Darvadozás Sándorfalva

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!