November 18-án nyílik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Idén is megrendezik a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, amely új díszbe öltözve, Vörösmarty Classic Xmas néven várja az adventezőket.

A téren december 28-ig vásárolhatók kézműves termékek, ezt követően a készítők újév napjáig átadják helyüket a szilveszteri ünneplők sokaságának.

Ahogy arról a CsodalatosMagyarorszag.hu már beszámolt, pénteken kezdődik a Szent István téri Advent Bazilika. Így már az adventi időszak előtt egy héttel várja az ünneplőket Budapest két nagy karácsonyi vására.

A Vörösmarty Classic Xmas egyik kiemelt látványossága lesz a Harisnyaházon díszelgő, óriási karácsonyfa dekoráció, és most mutatkozik be a Vörösmarty-szobor új takarása is, amely a korábbi, szürke nylon védőfedésre kerülve mintegy “láthatóvá teszi” a költő emlékművét. A takaráson ugyanis az eredeti szobor életnagyságú képe mellett versrészletek lesznek olvashatók magyarul, németül és angolul.

A Váci utca felől a zöld és piros színekben pompázó Vörösmarty térre érkező ünnepi forgatagot egy grandiózus karácsonyfa fogadja. A tér népszerű attrakciójának ígérkezik az ingyenesen igénybe vehető kisvasút, amelynek utasai az Oroszlános kút ünnepi díszítésében is gyönyörködhetnek.

Megújult arculattal fogadják a látogatókat a téren felállított gasztronómiai pontok és kézműves faházak is. A gasztronómiai kiállítók a hagyományos magyar étel- és italkultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó értékeit kínálják, és a kézműves kiállítók is a hagyományőrzés jegyében válogatják össze portékájukat.

A rendezvényen megjelenő sokszínű, tipikusan magyar kézműves tárgyi kultúra darabjait bemutató kiállítók mellett interaktív, edukációs helyszínként állítják fel azt a kézműves házat, ahol a látogatók minden nap más és más kézműves fortélyt bemutató foglalkozáson vehetnek részt.

A Vörösmarty Classic Xmas szervezői támogatói helyet biztosítanak az árva és sérült kutyákért dolgozó Vigyél Haza Alapítványnak, amely a rendezvény ideje alatt számos aktivitással várja az adakozókat.

A téren december 28-ig vásárolhatók kézműves termékek, ezt követően a készítők újév napjáig átadják helyüket a szilveszteri ünneplők sokaságának.

Nyitvatartási idő:

Hétfő-csütörtök: 11.00-21.00
Péntek- szombat: 11.00-22.00
Vasárnap: 11.00- 21.00

Egyedi nyitvatartási idő az alábbi napokon

2022. december 24.: 10.00 – 14.00
2022. december 25.: 12.00 – 18.00
2022. december 26.: 12.00 – 18.00
Szilveszter (2022.december 31.): 11.00 – hajnali 05.00

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!