1,55 milliárdból építenek tigris, elefánt és pingvinkifutót a győri állatkertben

Folytatódik a győri Xantus János Állatkert (XJÁ) fejlesztése, több mint ezer négyzetméteres elefántkifutó épül

A Fodor Építőipari Kft. és az Euro Generál Zrt. 5 alprojektből álló építkezést vállalt el, összesen 1,55 milliárd forint értékben – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő adataiból.

Az állatkertben egy 1129 négyzetméteres elefántkifutó épül, külön bemutatótérrel és több, egy-egy elefántnak szánt boxszal. Emelett Himalája bemutatót adnak át, a medve- és tigriskifutókhoz kapcsolódva, mely 187 négyzetméteres lesz, mintegy 4 méteres belmagassággal.

Az XJÁ pingvin és törpevíziló-bemutatót is kap a beruházás során, a jelenleg is használt tornacsarnok közelében. A vízilovak kifutóját földbe ásott akácrönkökkel kerítik le, és csatlakozik hozzá egy emelt padlószintű, stégszerű betekintő is. A pingvinek kifutója pedig emelt terepszinttel készül el, és egy komplett vízkezeléssel rendelkező medence kerül bele. A medence egyik külső oldalán üvegfalon keresztül lehet a vízben úszó állatokat figyelni.

fotó: MTI

Új műhelyépületet és állategészségügyi központot kap az állatkert

Újjáépítik a győri állatkert műhelytömbjét is: a jelenleg használt épület egy eredetileg istállóként használt ház többszöri átalakításával, bővítésével alakult ki. Ezt elbontják, és egy új, mintegy 200 négyzetméteres épület emelnek a helyére.

Végül pedig egy új állategészségügyi központot is átadnak majd: ebben a részprojektben is egy régi istállóépületen dolgozik majd a konzorcium, melyet azóta átalakítottak és jelenleg is állatorvosi célokat szolgál. Itt azonban nem elbontják, hanem felújítják és modernizálják a három részből álló, mintegy 150 négyzetméteres központot. írja a magyarepitok.hu

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!