Több mint 50 ingyenes programot kínál a Déryné Fesztivál

A Déryné Fesztivál, amely az első évében több mint 2500 látogatót vonzott, az idén gazdagabb zenei kínálattal és színvonalas színházi produkciókkal várja az érdeklődőket.

Több mint 50 ingyenes programmal, köztük koncertekkel és színházi előadásokkal várja a közönséget a Déryné Fesztivál július 20. és 24. között tíz helyszínen, Sátoraljaújhelyen és környékén.

A második alkalommal megvalósuló rendezvényen fellép többek között a Szabó Balázs Bandája, a Csík zenekar, a Kerekes Band, valamint a Ferenczy György és a Rackajam – áll a szervezők közleményében.

Színház

A színházi produkciók között kiemelt szerepet töltenek be a Déryné Társulat előadásai. Bemutatják Sütő András Balkáni gerle című darabját, valamint Petőfi Sándor János vitéz és Weöres Sándor Holdbeli csónakos című művét.

A fesztivál műsorában megtalálhatók a Déryné Program Országjárás és Vándorszínház alprogramjában szereplő alkotók is. A Fabók Mancsi Bábszínháza A székely menyecske meg az ördög című előadást hozza el Széphalomra, a Zenthe Ferenc Színház A tanulmány a nőkről című produkciót, míg az Aradi Kamaraszínház A Zördög című darabját mutatja be.

A műsort táncos, zenés produkciók is színesítik. Dánielfy Gergő előadásában lesz látható a Szimpla vágyak című mono-musical, valamint az Urban Verbunk is fellép a Völgyszínházban a Rózsa story című táncelőadással.

A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan a Csavar Színház A helység kalapácsát, valamint A nagyidai cigányok című interaktív előadást mutatja be.

Koncertek

A fesztivál zenei palettáján olyan zenekarok szerepelnek, mint a Csík zenekar, a Szabó Balázs Bandája, a Kerekes Band vagy Ferenczi György és a Rackajam. A fellépők között van a Borteraszon a Sentimento, a Gipsy Jazz Five, a Beatangok, a Valami Swing, a Fruzsikás, a Talamba, a Hutchky & Stars és a Resti Kornél zenekar. A Zsólyomkai pincesoron egyszál gitáros akusztikus produkcióval várja a közönséget Papp Sándor és Ritter István.

Családi programok

Széphalmon a Magyar Nyelv Múzeuma-park ad otthont a családi programoknak, köztük a Nagy János vitéz játéknak, de a gyerekek artistákkal, bohóccal, mesemondóval is találkozhatnak, valamint báb- és hangszerbemutató is helyet kap a programban. Emellett népi játszóház, népi mondókák és Kerekítő-foglalkozások is várják a gyerekeket.

A közleményben kiemelik: júliusban Sátoraljaújhely és környéke megtelik zenével, színházzal, kulturális és interaktív családi programokkal. A Kossuth Lajos Művelődési Központban, a Völgyszínházban, a Borteraszon, a Zsólyomkai Pincesoron, valamint Széphalmon, a Magyar Nyelv Múzeuma-parkban is szerveznek programokat.

A mozgó színházi karaván, a Theater Wagen Alsóberecki, Füzér, Füzérradvány, Mikóháza, Hollóháza, Telkibánya és Boldogkőváralja településekre látogat.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!