Jubilál a Művészetek Völgye – 30 éves az összművészeti fesztivál

A Művészetek Völgye volt az ország első összművészeti fesztiválja, mára pedig a legnagyobbá nőtte ki magát.

A Völgyben harmincöt programhelyszín van színházzal, irodalommal, koncertekkel, újcirkusszal, kiállításokkal. A Balaton-felvidék három települése adja az alapokat, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend: a természet csodás díszlet és az épületek, intézmények is átalakulnak a fesztivál ideje alatt. Koncerthelyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból.

Minden helyszínen más hangulat és program várja a Völgylakókat

fotó © Művészetek Völgye

A nyár legszínesebb tíz napjának is nevezett eseményen több, a fesztiválhoz hasonlóan, jubiláló együttes is fellép. Koncertet ad a tíz éves Ivan and the Parazol, a tizenöt éves Erik Sumo Band, a szintén tizenöt éves Irie Maffia, a húsz éves hiperkarma, a szintén húsz éves 30Y és a 25 éves Kerekes Band.

fotó © Művészetek Völgye

A fesztivál titka a sokszínűség, a közvetlen hangulat, a gyönyörű környezet és a művészetek erős és mégis természetes jelenléte.

A könnyűzenei koncertek mellett még több irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti program várható, valamint új biciklis és tematikus gyalogtúrák indulnak. Újdonságként opera előadás érkezik a Völgybe az Operaház segítségével, a Szerelmi bájitalt a fesztivál első napján, július 17-én láthatja a közönség. A Recirquel Társulat mindkét hétvégén jelen lesz két különböző dupla előadással, fényművészek adnak egyedi hangulatot a kultikus taliándörögdi Klastromnak és meglepetésekkel készül Palya Bea, valamint a három legrégebbi udvar, a Muharay Udvar, a Kaláka Versudvar és a Hobo Klub is.

fotó © Művészetek Völgye

Jelen lesz Kőbánya, a Nemzeti Filmintézet, a Hagyományok Háza, a MANK és a Fonó. A jubiluem kapcsán tíz napon át új életre kel egy-egy korábbi Völgyprogram az elmúlt harminc évből, így például ismét színpadra áll a Mandel Quartet és Bérczes László is újra rendez a Völgyben.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!