12 kihagyhatatlan tavaszi fesztivál a kultúra jegyében

Országszerte indulnak, illetve már zajlanak a tavaszi fesztiválok, melyek változatos kulturális és művészeti rendezvényeket kínálnak az egész család részére.

A több napos összművészeti rendezvénykavalkádokat időrendi sorrendben soroljuk fel.

Sopron

Sopron első vidéki városként csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozataihoz 1983-ban, s rendezvényei neves hazai és külföldi előadóművészeket vonultatnak fel.

Szentendre

A város több helyszínén koncertek, színházi előadások, kiállítások, múzeumi programok sokaságát kínálja a Szentendrei Tavaszi Fesztivál.

Veszprém

Az április végén záruló rendezvénysorozat a programot szervező Pannon Várszínház saját produkcióit és vendégelőadásokat vonultat fel.

Balatonfüred

Irodalmi és gyerekprogramok, komolyzenei és családi koncertek vonzzák évről-évre a látogatókat a Füredi Tavaszi Fesztiválra, ahol megelevenedik az 1848-1849-es márciusi forradalom.

A koronavírus esetleges veszélyei miatt a fesztivált későbbi időpontban rendezik meg!

Békéscsaba

Nemzetközi szinten elismert előadók és helyi művészek lépnek fel a 18. Csabai Tavaszi Fesztiválon.

Győr

A műfaji sokszínűség jellemzi Győr szezonnyitó rendezvényét: előadások, koncertek, kiállítások és gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

Kecskemét

A hit kultúrája, a kultúra hite mottóval zajlik március 16. és április 6-a között a 35. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, amely tizenhárom helyszínen több mint ötven programot kínál.

Eger

Komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, táncprodukciók, képzőművészeti kiállítások, irodalmi előadások – ez mind egyben az Egri Tavaszi fesztivál.

Tatabánya

A rendezvényen a helyi csoportok, és több országosan, határainkon túl is ismert előadó lép fel különböző művészeti ágakban.

Nagykanizsa

Az immár két évtizedes múltra visszatekintő, tavaszköszöntő kulturális programban ez évben is szinte valamennyi művészeti ág képviselteti magát: a képzőművészet, a komoly- és könnyűzene, a népi kultúra és a színház.

Debrecen

A könnyű- és a komolyzene, a színház, valamint az irodalom szerelmeseinek, a családoknak, illetve a filmbarátoknak is kedveskednek Debrecenben a fesztivál idején.

Budapest

Változatos összművészeti műsorral várja a Budapesti Tavaszi Fesztivál az érdeklődőket: a színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is.

A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják, és a kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel érdemes informálódni a rendezvények megtartásáról.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!