Őszi kirándulás a Budai-hegyekben a Vuk tanösvényen

Az új Digitális Vándor mobilalkalmazás segítségével most játék és kalandozás közben ismerhetjük meg egy kicsit jobban a természetet és Magyarországot.

Vuk ösvénye nem egy hagyományos tanösvény turistajelzéssel és információs táblákkal. Ez egy új generációs, 12 állomásos irodalmi és természeti értékeket egyaránt bemutató, 2,5 kilométeres kalandösvény, mely interaktív élményeket biztosít a virtuális és a valós térben egyaránt.

A digitális tanösvény állomásról állomásra kérdésekkel, feladatokkal várja, hogy felfedezzük. A helyes válaszokért videók, madárhangok, 3D és kiterjesztett valósággal odavarázsolt állatok teszik még izgalmasabbá túránkat.

Vukot egy gyereknek sem kell bemutatni.

Fekete István rókája saját bőrén tapasztalja meg, milyen szép, és egyben veszélyes hely is az erdő, ahol a Simabőrű állandó rettegésben tartja a lakókat. Fekete István állatszereplői olyan egyéniségek, akiknél különlegesebb játszótársakat kívánni sem lehetne az óvodás és kisiskolás gyerekeknek. Ezek a barátok várják a kirándulni vágyó családokat, párokat, iskolásokat a Budapest II. kerületében található legújabb, digitális tanösvényen.

A Vuk ösvény első állomását a II. kerületben lévő Macis Erdei Játszótér mellett találhatjuk.

A Digitális Vándor GPS-koordinátákat követve folyamatosan vezet végig a 12 állomáson, melyek sikeres teljesítéséhez játékos feladványokat, fejtörőket kell megoldani.

Minden szülő tudhatja, és mi is ezt tapasztaltuk, hogy rendkívüli ösztönző erővel bír a gyereknél, ha úgy hívjuk őket kirándulni, hogy közben mobilozhat.

Ezzel az innovatív megoldással sok gyereket sikerül rávenni arra, hogy minél több időt töltsön a természetben, miközben a látásmódjukat, a tudásukat is fejleszteni tudjuk.

Utunkat makkoktól és falevelektől ropogó avar, a fejünk fölé magasodó tölgyfák, valamint madárcsicsergés kísérik.

Kényelmes tempóban, körülbelül egy óra alatt érünk el a 384 méter magasan az erdő felé tornyosuló dolomittömbhöz, amelyre (a második világháborúban megsérült) alakja miatt Oroszlán-sziklaként szokás utalni.

Ugye látjátok az Oroszlánt? 

A 12 állomáson Fekete István több regényrészletét is olvashatják a túrázók.

A legkedveltebb erdei és mezei állatok mellett feltűnik az állatok királya is, aki az Oroszlán-sziklánál várja a kirándulókat.

A Vuk ösvénye kiváló családi program nagyobb óvodás és kisiskolás gyerekekkel, illetve remek helyszínt jelenthet rendhagyó irodalomóráknak is.

Az ösvény mellett egy szuper játszótér, és kényelmes, sok autó számára helyet biztosító parkoló is rendelkezésre áll.

A cikket támogatta az Aktiv- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az aktivmagyarorszag.hu (x)

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!