Negyedszer nyerte el Európa Legjobb Karácsonyi Vására címet az Advent Bazilika

Negyedszer is elnyerte Európa legjobb karácsonyi vásárának címét az Advent Bazilika a European Best Destination szavazásán.

Soha korábban egyetlen ünnepi rendezvénynek sem sikerült négyszer elhódítani a rangos elismerést, amit az Advent Bazilika ráadásul a 2019-es első helyezés után 2021-óta folyamatosan kiérdemel. Budapest immár négyszeresen Európa-első karácsonyi vásárként többek között London, Bécs és Prága rendezvényeit előzte meg a versenyen.

Az idén november 30-án induló, egészen december 7-ig tartó versenyen 20 európai város – Budapest mellett többek között London, Bécs, Brüsszel, Prága, Drezda, Madeira, Birmingham, Edinburgh és Poznan – ünnepi vására vett részt.

2023-ban – túlszárnyalva a már 2022-ben is kimagasló érdeklődés mellett zajló versenyt – rekordrészvételt hozott a szavazás: 168 ország utazója 592 992 szavazatot adott le kedvencére, és több mint 335 000 alkalommal osztotta meg szavazásának eredményét a közösségi oldalakon a verseny 7 napja alatt.

Az Advent Bazilikát 68 029 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az első helyre.

Az idei első hellyel az Advent Bazilika 2019, 2021 és 2022 után immár negyedszer nyerte el az Európa legjobb karácsonyi vására címet, ez a bravúr korábban egyetlen vásárnak sem sikerült Európában.

A szervezők ezúton szeretnék kifejezni köszönetüket mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult a sikerhez.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!