Budapesté Európa második legjobb karácsonyi vására

A Szent István téri Advent Bazilika lett Európa második legjobb karácsonyi vására a European Best Destinations közönségszavazása alapján.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Advent Bazilika rendezvény tavalyelőtt indult először a megmérettetésen, és tavaly már a negyedik helyen végzett Bécs mögött. Idén sikerült a népszerű és nagy hagyományokkal rendelkező bécsi vásárt és Strasbourgot is megelőzve 2019 második legjobb európai karácsonyi vására címet megszerezni!

A jelöltek között egyedüli helyszínként induló Szent István tér és Zrínyi utca olyan klasszikus karácsonyi vásárokat utasított maga mögé, mint például a világ legrégebbi karácsonyi vásárának otthont adó Nürnberg, vagy az egyik legnépszerűbb turista célpontként ismert Prága.

A tíz nap alatt összesen 106 országból több mint 208 ezeren szavaztak, nagy többségük (66%) Európából.

fotó © Fütő Beáta

Az Advent Bazilikára több, mint 26 ezer szavazat érkezett.

A gratuláló levélből az is kiderült, hogy a szavazás 10 napja alatt a Google szerint ez volt a legkeresettebb weboldal a ’christmas market’ szóösszetételre.

A közönségszavazás és a nagyszerű eredmény lehetőség arra, hogy az Advent Bazilika a magyar fővárosra irányítsa az európai utazók figyelmét.

Tavaly decemberben csaknem háromszázezer külföldi turista látogatott el Budapestre, a vendégek jóval több, mint fele Európából érkezett. A szavazás eredménye újabb lökést jelenthet a turizmus számára.

Íme, az európai karácsonyi vásárok 2019-es top 10-es listája:

  1. Tallin (Észtország)
  2. BUDAPEST (Magyarország)
  3. Strasbourg (Franciaország)
  4. Bécs (Ausztria)
  5. Erfurt (Németország)
  6. Poznan (Lengyelország)
  7. Brüsszel (Belgium)
  8. Aachen (Németország)
  9. Prága (Csehország)
  10. Kolozsvár (Románia)

A győztes Tallin:

fotó © Sergei Zjuganov

fotó © Tomas Tool

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!