Európa legnagyobb szabadtéri mesterséges jégfelülete a Városligeti Műjégpálya

A Városligeti Műjégpálya Európa legöregebb ma is működő műjégpályája, illetve Európa legnagyobb szabadtéri mesterséges jégfelülete, amely 1870. január 29-én kezdte meg a korcsolyázó tömeg fogadását, mikor is Rudolf koronaherceg ünnepélyesen megnyitotta kapuit

A jégpálya megnyitását az 1869. november 12-én a Duna parti Steingasser (Petőfi) kávéház kártyatermében megalakult Pesti Korcsolyázó Egylet tette lehetővé, aki hosszas és kitartó közbenjárás után engedélyt kapott a városi tanácstól, hogy a Városligeti tó egy részén minden télen korcsolyapályát alakítson ki, amin a pesti hölgyek és urak díjtalanul élvezhetik a korcsolyázás minden örömét. Az első „korcsolyacsarnokot” a tó partján felállított kéthelyiséges kis fabódé testesítette meg, ami 1874-ben tragikus módon leégett. Ezt követően a városvezetés végleges engedélyt adott az új épület megépítésére, ami pár éven belül fel is épült Lechner Ödön építész keze alól kikerült tervek alapján.

Teljes alapterülete: 48.823 m2. Télen a jégpálya felülete: 12.070 m² és 2040 m² hokipálya, nyáron a vízfelület: 38.000 m². A pálya alá 198 kilométernyi csövet fektettek, és a legkorszerűbb jégkészítő és épületgépészeti technológia van beépítve.

2019. november 20-án, este 5 órától nyitva Budapest legszebb műjégpályája!

Jó hír, hogy a városligeti pályára már online is meg lehet venni a belépőjegyet, az előző szezonban megvásárolt jegyek, a beragadt felnőtt- és diákbérletek pedig 2019. december 31-ig érvényesek.

A nyitvatartás hasonló lesz az előző szezonhoz: hétfőtől péntekig 9-13 és 17-21 óráig, szombaton 10-14 és 16-21 óráig, vasárnap este a szombatinál egy órával hamarabb zárnak.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!