December 1-től jár a karácsonyi Fényvillamos Budapesten

2021. december 1-től közlekedik az adventi Fényvillamos Budapesten, melyet a korábbi évekhez hasonlóan most is több vonalon is elcsíphetünk egészen 2022. január 6-ig.

A különböző típusú kivilágított járművek most is kigördülnek a kocsiszínből mindenki nagy örömére, hogy aztán január 6-ig, Vízkereszt napjáig a város számos pontján és tömegközlekedési vonalán felbukkanjanak.

39.200 leddel, mintegy 3,5 kilométer fényfüzérrel díszítették fel a villamost! 2009 óta Budapest elválaszthatatlan része a fényvillamos.

A Ganz UV típusú villamos 2007 óta már nem közlekedő nosztalgiajármű, amely az ünnepek keretében pár hétig – az advent kezdetétől egészen az új év hatodik napjáig szállít utasokat.

Először csak a 2-es vonalán közlekedett, majd – tekintettel a nagy érdeklődésre – 2010 óta már a budai oldalon, az elmúlt években pedig egyre több kerületben is feltűnik a káprázatos villamos, amelyet közel negyvenezer LED borít fényárba, utasterében pedig hópelyhes ünnepi díszítés fogadja a belépőt. Az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt meghitt, különleges hangulatot teremt, amerre elrobog a Csillamos.

A hatvanéves járműveket a BKV munkatársai már tizenhárom éve több ezer izzóval világítják ki, hogy különleges hangulatot varázsoljanak a budapestiek mindennapi utazásaira is. A Csillamos külön díjazás nélkül vehető igénybe, különlegessége nem csak külső dekoráció, de a belső utasteret is karácsonyi hangulat lengi be a díszekkel.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!