Budapest Európa egyik legidillibb és legbiztonságosabb városa

A fejlesztéseknek, a turizmus fellendítésének és a bűnözés visszaszorításának köszönhetően Budapest Európa egyik legbiztonságosabb városa – derült ki egy elemzésből.

Budapest az Európai Unió tizedik legnépesebb városa: 2017-ben a regisztrált lakónépessége az elővárosokkal együtt meghaladta a 2,5 milliót.

A magyar főváros Közép-Európa egyik pénzügyi központja és a világ 100. legnagyobb GDP-jét termelő városa. Az amerikai Forbes magazin szerint Budapest a 7. „legidillibb európai város”.

Budapest kedvelt idegenforgalmi célpont is, 2012-ben 4,8 millió turista kereste fel, ezzel az Euromonitor International felmérése szerint Európa 7. leglátogatottabb városa lett.

Budapest elnyerte az Európa legjobb úti célja 2019 díjat is, melyen egymaga több szavazatot szerzett, mint Párizs, Athén, London, Firenze és Genf.

Ez annak is köszönhető, hogy a magyar főváros évek óta menetel előre a legbiztonságosabb városok listáján, és olyan nagyvárosokkal összehasonlítva, mint például London, sokkal kedvezőbb pozíciót tudott elérni.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!