Fehérre festette a hóharmat Szigligeten a Szentháromság kápolna környékét

Csipke-csokroknak tűntek a hóharmattól fehérré vált faágak, misztikus köd burkolta a Szentháromság kápolna mögötte magasodó Badacsonyt

A Rókarántó dombon elterülő kápolnánál minden egyes alkalommal elámultunk a táj szépségén, de a 2020. január 15-i látvány mindent felülmúlt. A kápolna, melyet a helyiek Kiskápolnának, vagy hegyi kápolnának is becéznek, klasszicista stílusú, négyszöges hajójú épület homlokzati középtoronnyal, haranggal.

Szőlősgazdák kezdték építeni 1845 és 1847 között, s elkészülte után a Szentháromságnak ajánlották fel.

A kápolna előtt magasodik a település egyik legnevezetesebb mészkőből faragott keresztje, amely a világháborúban meghalt szigligeti katonáknak állít emléket.

Mellette áll egy 1944. június 30-án a közelben lezuhant B-24-es amerikai nehézbombázó repülőhalált halt katonák emlékműve is.

A kápolnától jól látható a Királyné szoknyáján álló Óvári-kilátó, amely Szigliget egyik várának romjaira épült.

A cikkben szereplő fotók 2020. január 15-én készültek Szigligeten, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosmagyarorszag.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!