Tour de Zalakaros 2022

Zalakaros, Gyógyfürdő tér, Magyarország

2022. szeptember 23-25. között rendezik meg Magyarország egyik legkedveltebb országúti kerékpáros versenyét, a Tour de Zalakarost.

Nevezhetnek akár amatőrként, akár profiként, és a rendezvényen az egész család igazán jól érezheti magát, hiszen a lurkók sem maradhatnak ki a jóból, számukra külön versenypályán a gyerekverseny keretin belül nyílik lehetőség a megmérettetésre.

Gyermekverseny

Az ingyenes gyerekverseny 2022. szeptember 24-én, 15.00 órától várja a különböző korcsoportokban a gyerekeket vadonatúj pályán, az új zalakarosi Gyógyfürdő tér melletti parkban

A rendezvény rajt területe, dátuma: Zalakaros (Gyógyfürdő tér), 2022. szeptember 24.

Company Challenge

A Szabadics Ride Company Challenge céges csapatverseny négy vagy öt fős céges csapatok versengésének ad teret a csodálatos Kis-Balaton természeti környezetében, 39 km távon, sík terepen. A céges csapatverseny Verseny és Hobby kategóriában egyaránt megszervezésre kerül, így mind a gyakorlott kerékpárosok, mint a hobbi bringások csapatban mérhetik össze erejüket. Az útvonal a korábbiakhoz képest kis mértékben változik és a korábbinál még nagyobb és exkluzívabb rajt pódiumról gördülhetnek le a csapatok Zalakaros új rendezvényközpontjában.

A rendezvény rajt területe, dátuma: Zalakaros (Gyógyfürdő tér), 2022. szeptember 24.

Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúra

A Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúra 2022. szeptember 25-én, 10.15-kor, Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon, teljesen sík útvonalon, nagyrészt kerékpárúton halad a Kis-Balatont megkerülve. Sokan emlékeznek gyermekkori olvasmányaikból Tutajosra, akinek Matula bácsi mutatja meg, milyen is a berekbeli élet. A Tüskevár helyszínei elevenednek meg a Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúra során. Ritka madárfajokat is megfigyelhetünk a háborítatlan tó körüli utakon. A 33 km bringázás pedig kiváló alkalom arra, hogy gyermekeinkkel megszerettessük a Kis-Balatont és környékét, illetve ha eddig nem olvasták volna Fekete István méltán népszerű ifjúsági regényét, felkeltsük érdeklődésüket iránta. Az is elképzelhető például, hogy hazatérve kezükbe is veszik az 1957-ben írt könyvet.

A rendezvény rajt területe, dátuma: Zalakaros (Gyógyfürdő tér), 2022. szeptember 25.

Teljesítménytúra

A Teljesítménytúra 2022. szeptember 25-én, 10 órától, Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon kalandozunk a zalai vidék legszebb tájain, a táv 60 km.

A rendezvény rajt területe, dátuma: Zalakaros (Gyógyfürdő tér), 2022. szeptember 25.

Országúti Maraton

Az Országúti Maratonon 2022. szeptember 25-én, 10.30- kor, Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon kalandozunk a zalai vidék legszebb tájain, a klasszikus maraton útvonalunkkal, melynek távja 137 km.

A maraton során 1.150 méter szintkülönbséget kell megmászni, benne a maratonunk védjegyeinek számító gelsei és börzöncei emelkedőkkel.

A rendezvény rajt területe, dátuma: Zalakaros (Gyógyfürdő tér), 2022. szeptember 25.

Zalakaros, Gyógyfürdő tér, Magyarország

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!