Országos Halfőző Verseny 2019, Ráckeve

Ráckeve, Vadkacsa Szabadstrand, Dömsödi út, Magyarország

2019. augusztus 31-én 45. alkalommal rendezik meg az Országos Halfőző Versenyt Ráckevén, a Vadkacsa Szabadstrandon.

A versenyt nyílt bajnokságként hirdetik meg, mindenki részt vehet, aki a versenyszabályzatot elfogadja.

A szabadtéren megrendezett verseny célja a halételek, illetve a halgazdálkodás népszerűsítése. Ennek érdekében a látogatók ingyenesen megkóstolhatják a versenyzők által készített ételeket, amihez a versenyzőknek kell biztosítani legalább 20 kóstoló adagot ételenként.

Hagyományőrző rendezvényen a versenyzők 4 kategóriában mérhetik össze halfőző tudományukat:

Dunai jellegű halászlé
Tisza-Körösi jellegű halászlé
Afrikai harcsa különlegességek
Egyéb halétel

Egy versenyző csapat maximum 2 kategóriában készíthet ételt!

A versenyben csak a helyszínen készített ételek versenyezhetnek!

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje (a legmagasabb pontszámot elért versenyzők) értékes tárgynyereményben részesül. Minden fokozatba sorolt étel készítője oklevelet és az alkalomra címkézett bort kap ajándékba. Az abszolút győztes egy évre hazaviheti „Az ország legjobb halfőzője” vándorserleget és elnyeri az ezzel járó fődíjat.

Ráckeve, Vadkacsa Szabadstrand, Dömsödi út, Magyarország

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!