Veszélyben a Pécsi Állatkert működése, drámai a helyzet

Mint ahogy számos turisztikai attrakció Magyarországon, a Pécsi Állatkert is jónak látta, hogy látogatói és dolgozói egészsége és biztonsága érdekében bizonytalan időre bezárja kapuit.

Öröm az ürömben, hogy nem kell az állatbarátoknak kis kedvenceiket nélkülözni, hisz a PécsZoo két fókáját már ÉLŐ webkamerán is nézheti mindenki a nap 24 órájában. Sajnos a jegybevételek kiesése miatt nagyon nehéz időszak előtt áll az állatkert.

Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója a következőket mondta a kialakult helyzet kapcsán:

– Az állatkertnek addig kell zárva tartania, amíg ezt a társadalom érdeke megkívánja. Most az a legfontosabb, hogy a koronavírus terjedését lelassítsuk, az egészségügyi ellátórendszerre nehezedő nyomást mérsékeljük, és főleg az idősebb embereket megóvjuk a fertőzés okozta fenyegetettségtől.

Gazdálkodási szempontból nagyon nehéz időszakot él meg az állatkert, hiszen tartalékaink, mint minden év márciusára, most is minimálisra csökkentek, a bevétel növekedés azonban ezúttal elmarad. Célunk ebben a nehéz időszakban, hogy az állatok ellátását akadálytalanul tudjuk folytatni, illetve dolgozóink közül ne kerüljön veszélybe senkinek sem a megélhetése. Ezen célok eléréséhez azonban segítségre van szükségünk.

Az állatok támogatására több lehetőség is adódik, ne hagyd hogy éhezzenek! Kérjük, hogy minél többen éljetek ezen lehetőségek bármelyikével.

Büszke állatkerti örökbefogadó szülő válhat bárkiből akár a kanapén üldögélve is, hisz a pecszoo.hu honlapon a Támogatás menüpont alatt pár kattintással örökbe fogadható bármelyik állatkerti állat. Korlátlan látogatást biztosító bérletek ugyancsak megvásárolhatóak otthonról a weboldal információ menüpontja alatt. Egy most indult akció keretében ezekkel a bérletekkel 12 hónap helyett 15 hónapig lehet látogatni az állatkertet. A pécsi zoo közhasznú tevékenységet lát el, így adományokat is fogadhat:

  • Bankszámlaszám: OTP bank 11731001-20665319 az adakozók közleménybe írják be, hogy „Adomány”
  • Támogasd Adód 1%-ával a Pécsi Állatkertet, amelyhez 20779694-2-02 adószámot tudod megjelölni.

A Pécsi Állatkert számít támogatásodra. Nézd ÉLŐben Donka és Bonifác fókákat webkameránkon:

Íme pár friss fotó a Pécsi Állatkertből:

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!