Varázslatos fotókon a Tejút Salgótarján közeléből fotózva

A Tejút látszik azokon a fotókon, melyek 2020. április 22-én hosszú expozíciós idővel készültek Salgótarján Rónafalu településrészéről fotózva.

Április 19. és 26. között egy nagyon érdekes rendezvényre, a sötét égbolt nemzetközi hetére kerül sor szerte a nagyvilágban olyan területeken, ahol esténként jól látszik a csillagok fénye. Ezalatt a hét alatt nemcsak közelebb kerülhetünk a csillagokhoz, de a saját szemünkkel láthatjuk, milyen gondokat okozhatnak a felelőtlen technológiai fejlesztések, a nagyvárosok erős fényei, melyek szinte teljesen eltompítják az éjszakai égbolt csodáit.

A Nemzetközi Sötét Égbolt Szövetség (IDA) 1988-ban jött létre, és célul tűzte ki, hogy összegyűjti azokat a helyeket, ahonnan zavaró fények nélkül lehet szemlélni az éjszakai égboltot.

Az első Nemzetközi Csillagoségbolt-parkot 2006-ban hozták létre Amerikában. Három évvel később Európában elsőként a Zselici Tájvédelmi Körzet nyerte el ezt a megtisztelő címet.

Azóta a Hortobágyi Nemzeti Park és a Bükki Nemzeti Park is csatlakozott hozzá. Ezeken a magyar tájakon a zavaró fényektől mentesen csodálhatjuk meg az éjszakai égboltot.

Az MTI munkatársa varázslatos fotót készített a sötét égbolt nemzetközi hetén

A több, hosszú expozíciós idővel készült felvételből számítógéppel összeállított panorámaképen a Tejút látszik Salgótarján Rónafalu településrészéről fotózva 2020. április 22-én.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!