Újabb szigorítások: bezárják a szórakozóhelyeket, életbe lép a kijárási korlátozás

Éjféltől bevezetik a rendkívüli jogrendet is a koronavírus-járvány miatt.

A kormány arra kéri az Országgyűlést, hogy ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Azt is közölte, hogy éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptet életbe a kormány. “Éjfélig mindenkinek haza kell érnie” – mondta.

Orbán Viktor rendkívüli bejelentésében elmondta azt is: a szórakozóhelyeket bezárják, mert az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását egész egyszerűen lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken.

A tömegközlekedésben a zsúfoltság mérsékléséért a csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el, a parkolást pedig újra ingyenessé tették – ismertette a kormányfő.

Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és kötelező a maszkhasználat. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, azonnal bezárják – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az orvosok bérét megemelik, a védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésére állnak, kórházi ágyak tekintetében Európában a harmadik, a lélegeztetőgépek esetében pedig “világelsők vagyunk”.

A miniszterelnök által bejelentett korlátozások tehát a következőek:

  • Bezárják a szórakozóhelyeket.
  • Éjfél és reggel 5 között kijárási korlátozást vezetnek be, ami azt jelenti, hogy mindenkinek éjfélre haza kell érnie.
  • A tömegközlekedésben a reggeli és délutáni csúcsforgalomban sűrítik a járatokat.
  • Újra ingyenes lesz a parkolás.
  • Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, és a maszk használata kötelező.
  • A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, és azonnal bezárják a szabályokat be nem tartó intézményeket.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!