TOP 10 turistaház Magyarországon 2020-ban

Az Aktív Magyarország pályázatot írt ki szeptember közepén, a turistaházak népszerűsítését szolgáló Év Turistaháza versenyre!

Az Év Turistaháza pályázat célja, hogy minél többen látogassák meg az ország ezen pontjait, és a természetjárással egy aktívabb, egészségesebb életet éljenek. Október 15-én lezárult a pályázat. Az Aktív Magyarország szakmai zsűrije kiválasztotta a beküldött turistaházak közül a 2020-as év TOP 10 turistaházát.

Október 19-30. között a tíz legjobb pályázatra lehet, az adott fotóra történő lájkolással szavazni az Aktív Magyarország Facebook oldalán az alábbi kilátókra, illetve itt a cikkben a képekre kattintva is lehetőség van szavazatot leadni! 

 

Annafürdői Vendégház

A Tolnai-hegyhát déli részén, csodás erdei környezetben helyezkedik el. Tetőterében interaktív természetismereti kiállítás is található. A falusi szálláshelyként is működő vendégház helyi ételekkel és italokkal is vár.

Ágasvári Turistaház

A Mátra nyugati peremén fekvő turistaházból látnivalók egész gyűjteménye meglátogatható: a Csörgő-patak völgye, a Bárány-kő, a Csóka-kő, barlangok sora, törökkori emlékek várnak rád. A bakancsos turisták, kéktúrázók mellett a sziklamászók és a csillagászok is előszeretettel látogatnak ide.

Hubertlaki Kulcsosház

Ha a Bakony rengetegében, festői környezetben barangolsz, a hubertlaki vendégházban kipihenheted magad. Korszerű konyha, fürdőszoba vár, és grillezni is tudsz. A sportosabb életmódra vágyók a sportpályák, a sétakocsikázás és a különféle túrázási lehetőségek közül választhatnak.

Károly-lak Turistaház

A 2016-ban felújított és kibővített turistaház a Kelet-Bakony egyik legnagyobb egybefüggő erdőtömbjében található. Mellette halad el az Országos Kéktúra, amely a Tűzköves-árok szurdokvölgyön vezet át.

Kistolmácsi Erdei Lak

Az idén felújított vadászházat a festői rét, az erdei vasút közeli állomása, a Kistolmácsi-tó – horgászati lehetőséggel – teszi vonzóvá. Ha ennyi szabadidős tevékenység nem lenne elég, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát járva is megszállhatsz itt.

Kőhegyi Czibulka János Menedékház

A Visegrádi-hegység délkeleti „végváraként” is tekinthető Kő-hegy lapos fennsíkján található a menedékház. A bakancsot jól befűzve indulhatsz a Holdvilág-árok, Dömör-kapu vagy Lajos-forrás felfedezésére, és ez csak pár ötlet a számos kedvelt célpont közül.

Kútbereki Turistaház

Az Észak-Börzsöny és az Ipoly-völgy találkozásánál található egykori erdőőri lak, ma már erdei szálláshely. A hétköznapokból való kikapcsolódást és felüdülést kereső bakancsos turisták, baráti társaságok biztosan jól érzik magukat az erdő szélén álló házban.

Rudolf-tanya

Madárcsicsergés, harapni való friss levegő és végtelen zöld erdők fogadják a vendégeket a Rudolf-tanyán, a két apartmanházban és a nagyházban. A Galyatető közelében található szállásnál kinti sütögetésre is van lehetőség.

Som-hegyi Turistaház

A Pilis kapujában, az erdő közepén található szálláshely igazi csemege a túrázóknak. A Boldog Özséb-kilátó a Pilis-tetőn, a Prédikálószéki-kilátó vagy akár a Dera-szurdok mind a közelben van. A tűzrakó hely pedig még családiasabbá teszi a hangulatot.

Vízfő Turistaház

Az Orfűi-tó partján épült turistaház kiváló szálláshely, ha erre járnál. A nagy, bekerített udvar különlegessége, hogy a parttal közvetlenül határos, emellett az erdő közelsége is tovább növeli a természetközeliség érzetét.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!