70 ezer égő világítja meg Kaposvár belvárosát adventkor

Az ünnepre hangolódást a sziporkázó fények mellett egy korcsolyapálya, egy hatalmas fénygömb, adventi vásár és remek programok teszik teljessé.

Kaposvár – vagy ahogy sokan nevezik, Somogyország fővárosa – területét egykor sűrű erdő borította, mára a Dunántúl egyik legjelentősebb városa.

Kaposvár területén kicsi szláv és germán településeket találtak a honfoglaló magyarok.  Vára a 15. századtól többször szerepel korabeli okiratokban. A mohácsi vesztes csata után királyi várként találkozunk az erődítéssel. Kapos elestét 1555. szeptember 20-ára időzíti a krónika. A várat a császári és szövetséges csapatok 1686-ban szabadították fel és 1702-ben a bécsi haditanács rendeletére felrobbantották. 1712-ben Esterházy Pál herceg letelepedési engedélyével a város kialakulásának alapját teremtette meg. 1749-től Kaposvár a megye székhelye. 1873. január 23-a óta rendezett tanácsú várossá nyilvánították, a rendszerváltást követően e nap a város ünnepnapja.

A város egyik leghangulatosabb része a sétálóutca és a főtér, melyen, mint nyakéken a gyöngyszemek, úgy helyezkednek el a szebbnél szebb századfordulós épületek.

Az a városrész ad otthont az adventi forgatagnak, amely különleges attrakcióival, ünnepi díszt öltve, varázsolja el a karácsonyvárókat.

Új izzósort kapott a karácsonyfa és a Noszlopy utcai platánfák is: a fenyőn mintegy 45 ezer, a Noszlopyban pedig nagyjából 25 ezer izzó világít majd az ünnepek alatt, a fényfüzérek hossza pedig hét kilométer hosszú.

Idén egy 12×6 méteres korcsolyapálya is várja a látogatókat, valamint egy öt méter átmérőjű fénygömb is a Megyeházával szemben, amely kivételesen jó szelfi-pont a karácsonyi vásárban.

Ahogy nagyjából minden adventi vásáron, úgy a kaposvárin is karácsonyi ételeket és édességeket kínálnak, és persze finomabbnál finomabb forralt borokat.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!