Újraindul a 150 éves Budavári Sikló, amely az UNESCO világörökség része

2020. július 1-jén újra elindul a járványhelyzet miatt elmúlt hónapokban nem közlekedő Budavári Sikló – közölte a BKV Zrt. szerdán.

A közlemény szerint az újranyitási akció keretében minden utas gyermekjeggyel veheti igénybe a 150. évfordulóját ünneplő közlekedési eszközt.

A Budavári sikló (korábban Budai Hegypálya) egy különleges vasút, Budapest I. kerületében a Budavári Palota megközelítésének egyik eszköze, Budapest Duna-parti látképének szerves részeként 1987 óta az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. A Clark Ádám téren, a Széchenyi lánchíd budai hídfőjénél, az Alagút Duna-parti torkolata közelében van az alsó állomása, a felső pedig a Szent György téren, a Budavári Palota és a Sándor-palota között.

A Clark Ádám tér és a Sándor-palota közötti 95 méteres szakaszon jár, közben 50 métert emelkedik. A Siklót a BKV üzemelteti, hagyományos jegyekkel, bérletekkel nem használható. A sikló két kocsija (Margit és Gellért) ingaszerűen van összekötve, miközben az egyik kocsi felfelé indul a másik lefelé szállít utasokat. Készüljön fel mindenki arra, hogy mivel egy népszerű látványosságról van szó a sorban állás több percet is igénybe vehet.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!