Meghalt Gesztesi Károly színművész, 56 éves volt

Elhunyt Gesztesi Károly

A Blikk információi szerint az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

Gesztesi Károly Tóth Károly néven született 1963. április 16-án. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette.

Gesztesi Károly a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt. Az 1990-1991-es évadban a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja, azóta szabadfoglalkozású volt.

Színházi szerepei mellett olyan filmekben játszott, mint például a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi.

Gesztesi volt az egyik legismertebb magyar szinkronszínész, rengetegen szólaltak meg az ő hangján

Játszott a Jóban Rosszban című televíziós szappanoperában, és megannyi magyar mozifilmben, a Szabadság, szerelemben, a Csak szex és más semmiben, a Valami Amerikában, de ő alakította Álmos vezért is a Magyar vándorban.

Ő volt a Szupercsapat című akciósorozatban Rosszfiú magyar hangja, a Trónok Harcában Robert Baratheon, a Shrek című animációs filmekben ő adta a címszereplő magyar hangját, de gyakran szinkronizálta Sylvester Stallonét is, és ő adta a Ponyvaregényben Quentin Tarantino magyar hangját is.

“Voltam én az ország legjobb papája, de tivornyázó színésze is, mindig a végletek emberének tartottak, ám a családom és a hozzám közel állók tudják, hogy teljesen átlagosnak mondható, emberi életet élek” – nyilatkozta tavaly szeptemberben a Blikknek. Gesztesi akkor elismerte, hogy volt egy rossz időszak az életében, de életmódot váltott, és sikerült kijönnie belőle.

Amit kellett, elengedtem, elfelejtettem, és nem nézek vissza, de mindenre emlékszem. Tudom, hogy nem véletlenül és nem hiába voltam olyan mélyen. De most jó minden, ez köszönhető az istenhitemnek.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!