Korcsolyapályával és fényoroszlánokkal nyitotta meg kapuit a Budapesti Karácsonyi Vásár

Megnyílt pénteken a Deák Ferenc téren a Budapesti Karácsonyi Vásár, a Városháza parkban pedig a jégpálya és a karácsonyi élménypark, ahová a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági cipősdoboz-akciója is kitelepült.

A parkot Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nyitotta meg.

Az idei téli szezon szenzációja, hogy a város szívében, a Deák Ferenc tér mellett is korcsolyázhatunk a ragyogó fényfüzérek alatt, míg körben a már jól ismert, minőségi portékákat és finom falatokat kínáló ünnepi vásár terül el.

A karácsonyi vásárral és az élményparkkal az ünnepi készülődés örömét szeretnék visszaadni a városnak. Hozzátette: idén újra lesz díszkivilágítás is. Szólt arról is, hogy a Baptista Szeretetszolgálatat idén is meghirdeti a cipősdoboz jótékonysági akcióját.

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója arról beszélt, hogy december 18-ig várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt ajándéktárgyakat, játékokat.

Az 520 négyzetméteres hagyományos koripályát egy 110 méter hosszú jégfolyosó egészíti ki, ami hangulatosan kanyarog a színes égőkkel feldíszített fák között.

A karácsonyi élményparkban a jégpálya január 7-ig tart nyitva – közölte a szervező Budapest Brand Zrt. vezérigazgatója, Faix Csaba. Hozzátette: december 3-án adventi gyertyagyújtást szerveznek, december 6-án pedig a Mikulás is megérkezik, az első 300 gyermeket ajándékcsomaggal várják.

A jégpályán túl a Deák Ferenc téren minőségi, hazai, kézzel készített termékekkel várják a vendégeket, a kézműves standoknál szívvel-lélekkel készült egyedi portékákat szerezhetünk be az ünnepekre: kerámiák és csalogató mézeskalácsok, macaron, különleges díszek a tökéletes karácsonyfára, és még számos egyedi dísztárgy található a bőséges kínálatban.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!