Elindult a Fényvillamos Budapesten, mutatjuk a menetrendjét

2019. november 29-én, pénteken 16:00 órakor, a Jászai Mari térről, Karácsony Gergely főpolgármester jelenlétében ünnepélyes keretek között indult el az adventi időszak és az újév legnépszerűbb járműve, a Fényvillamos

A több ezer ledtől pompázó szerelvény belsejében hópelyhekkel pettyezett ablakok mögül csodálhatjuk az ünnepi díszbe öltözött Budapestet.

Az ünnepélyes megnyitót követően első útját hagyományosan, a világ 10 legszebb villamosvonala közé választott 2-es vonalon teszi meg. A 2009-ben útnak indított különleges, két motorkocsiból álló UV-szerelvény kezdetben csak a pesti Duna-parton járt, de az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is felbukkan majd a főváros más viszonylatain is – olvasható a BKV Zrt. közleményében.

39.200 leddel, mintegy 3,5 kilométer fényfüzérrel díszítették fel a villamost!

Az adventi villamos 2019. december 24-e és december 31-e kivételével Vízkeresztig minden nap 16:00 órától szállítja az utasokat a 2, 14, 19, 42, 47, 49, 50, 59B, 62A, 69-es villamosvonalakon.

A járművön – amelyen érvényes jegy vagy bérlet ellenében lehet utazni – a balesetvédelmi- és biztonsági szabályok, valamint a személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett az egész időszakban lehet fotókat és vágóképeket is készíteni.

Menetrend:

 

 

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!