55 madárfaj látható a keszthelyi Festetics-kastély madárparkjában

55 madárfaj 340 egyede – számszerűen ez a keszthelyi madárpark kínálata, de ennél sokkal többet nyújt a Helikon Kastélymúzeum kiállítóhelye.

Igazi madár-mennyország fogadja május 20-tól a keszthelyi Madárparkba érkezőket, ahol kikeltek már az első kislibák és kiskacsák, vígan szaladgálnak az Ausztráliában őshonos emucsibék, násztáncot lejtenek a pávák, s amerre csak nézünk szebbnél szebb és izgalmas madárral találkozunk.

– A kormányrendeket értelmében a szabadtéri kiállítások és állatkertek ismét megnyithatnak, így 2020. május 20-tól a Madárpark is fogad látogatókat – mondta Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója a CsodalatosMagyarorszag.hu oldalnak.

Keszthelyi Madárpark 2020. május 20-án, fotó © Csodálatos Magyarország

– Mint minden évben, idén is új attrakciókkal készültünk: egyrészt új madárfajokkal bővült a kínálatunk, így madárparkunk lakói lettek halcsontfarkú récék, európai és ausztrál kanalas récék, sarki ludak, ázsiai selyemtyúkok és kakasok, és emucsibék. Másrészt még közvetlenebb kapcsolatot alakítunk ki azzal, hogy az egzotikus ludakon kívül az emukat is meg lehet simogatni – tette hozzá az igazgató.

Pálinkás Róberttől megtudtuk azt is, hogy hétvégén, 2020. május 23-24-én, betartva az előírt járványügyi rendelkezéseket, közösségi programok is várják a Festetics-kastély parkjába érkezőket. Az újra nyitott Madárparkban a madártotó és a szakmai vezetés során tudhatunk meg még többet a madárpark lakóiról, a kastélyparkban piknikező helyet alakítanak ki, az épületen kívül pedig kastélytörténeti tárlatvezetést tartanak a múzeumi szakemberek térítés mentesen.

Keszthelyi Madárpark 2020. május 20-án, fotó © Csodálatos Magyarország

– A járványügyi korlátozások miatt, a Madárparkon kívül, még nem látogathatók a Helikon Kastélymúzeum kiállításai, de bízunk abban, hogy nemsokára ismét élettel lesz tele mind a hat kiállítóhelyünk. Felkészültünk az újranyitásra, az elmúlt két hónapban is keményen dolgoztunk azon, hogy új attrakciók, megújult terek fogadják majd az érdeklődőket. A megkezdett projektjeink is ütemszerűen haladnak: a Vadászati Múzeum mögött már áll a két új dioráma, elkezdődött a kastélypark hátsó területének rommentesítése, a Fenyves allé kivitelezésének közbeszerzési eljárása hamarosan indul, a fenékpusztai kiskastélyé pedig befejeződött

Keszthelyi Madárpark 2020. május 20-án, fotó © Csodálatos Magyarország

Az elkövetkező hónapokban a beruházások látványos részéhez érkezünk, hiszen folyamatosan adjuk át a kivitelezőknek a munkaterületet. Két éven belül a Festetics-örökségek visszanyerik eredeti szépségüket új attrakciókkal bővítve – emelte ki Pálinkás Róbert igazgató.

A kastély Madárparkja 2016-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, ahol találkozni lehet a világ különböző tájain honos madarakkal, többek között Ausztráliából, Dél-Amerikából, Kínából származó egyedekkel. A világ legkisebb vízimadara, a Hottentotta réce is a park lakója. A látogatóknak különleges élményt nyújt a Madárpark, hiszen testközelből szemlélhetik meg a madarak életét és lehetőség van arra is, hogy kézből etessék őket.

Keszthelyi Madárpark 2020. május 20-án, fotó © Csodálatos Magyarország

A Madárpark nyitva tartása:
hétfőtől – vasárnapig 10.00 – 17.00 között
A pénztár 16.30 órakor zár.

Keszthelyi Madárpark 2020. május 20-án, fotó © Csodálatos Magyarország

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!