Havas álomvilág: fehérbe borult Pécs és a Mecsek

Behavazott tájra ébredt Pécs és a Mecsek. A havazás, amire egész karácsonykor vártunk, december 27-én reggel érkezett meg, méghozzá annyira, hogy minden fehér lett.

Reggeli havas, hónéző kirándulásunkat a Széchenyi-téren kezdtük. Második állomásunk a Niké szobor volt, majd tovább folytatva utunkat a Mecseken, az 535 méter magas Misina csúcsán álló, 197 méter magas Tv-toronyhoz érkeztünk meg.

A Tv-torony mellett található a Misina tetői sípálya, amelyet 1958-ban alakították ki, amit 1960-ban egy kéthelyiséges síház építése követett. A jelenlegi Síházat a szakosztály tagjai építették 1976-ban, 13 ezer munkaórával. Az épület a várostól helyi járatú közösségi közlekedéssel érhető el, amely érintetlen erdei környezetben, Natura 2000-es természetvédelmi területen fekszik. Az épület idén teljesen felújították, amely így turistaházként is funkcionál.

Negyedik állomásuk Orfű felé tartva Remete-rét volt, ahol már kora délelőtt sok gyermek szánkózott. Orfűn fejeztük be fotózásunkat, amiről majd egy következő cikkben mutatunk képeket.

Ma délelőtti túránkról fotógalériát láthattok a képre kattintva.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!