Európa legszebb karácsonyi villamosa lett Miskolc mézeskalács villamosa

Ötödik alkalommal is elnyerte az Európa legszebb adventi villamosa címet Miskolc feldíszített járműve az MHD86 nevű cseh portálon meghirdetett nemzetközi szavazáson – közölte Miskolc Városi Közlekedés Zrt. kedden.

Idén 10. alkalommal indul útjára az ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos Miskolcon. A kívülről már jól ismert mézeskalács házikó a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat a szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike.

A miskolci adventi villamos először 2012-ben indult el, akkor még szerényebb díszítéssel a 210-es Tátra típusú szerelvény töltötte be ezt a funkciót.

2013 óta a 202-es számú villamos öltözik ünnepi díszbe a karácsonyi időszakra. Az elmúlt kilenc évben volt már piros és óarany színű is, 2018-ban pedig jégpalotává alakították át a település dolgozói. A jelenlegi mézeskalács ház kinézete 2019 óta látható, a belső tere azonban minden évben megújul.

Ebben a szezonban, első útjára 2021. november 28-án a Tiszai pályaudvarról 16:20-kor indult az adventi villamos és egészen 2022. január 6-ig lehet rajta utazni.

Az alábbi cikkünkben részletesen bemutattuk a villamost fotógalériával, nézzétek meg:

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!