Zúzmarába öltözött az impozáns Máriagyűdi kegytemplom

Baranya megye rengeteg csodálatos, épített és természeti kinccsel büszkélkedhet, és megannyit rejteget, köztük a Máriagyűdi kegytemplomot.

Léteznek helyek, ahol a gyógyító, megnyugtató energiák szinte kézzel foghatók. Ilyen csodatévő zarándokhely bújik meg a Tenkes lábánál, Siklós határában is. A több mint 800 fő befogadására alkalmas, kereszt alaprajzú templom 37 méter hosszú, tornyai 56 méter magasak.

A festői környezetben, a Villányi hegység déli oldalán, az Esztergomból induló Magyar Zarándokút végállomásánál található máriagyűdi templomot évente több mint százezer zarándok és látogató keresi fel.

Hazánk tájai, természeti jelenségei  minden évszakban elkápráztatnak. Az alábbi drónfotókon prezentáljuk a Máriagyűdi kegytemplom bámulatos, zúzmarás látképét:

A cikkben szereplő fotók Máriagyűdön készültek, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosmagyarorszag.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

#CsodalatosMagyarorszag Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosMagyarorszag hashtaget!